Ρέικιαβικ: Έσβησαν τα φώτα για να υποδεχθούν το Βόρειο Σέλας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 13:40
UPD:03/10/2016 13:33
Instagram/dadigud
A- A A+

Την απόφαση να σβήσουν τα φώτα στους δρόμους του Ρεϊκιάβικ έλαβαν οι αρχές της πόλης το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Ισλανδίας να υποδεχθούν το Βόρειο Σέλας, σε συνθήκες ιδανικής ορατότητας.

Το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο έκανε τακτικές εμφανίσεις τις προηγούμενες ημέρες στον ορίζοντα της Ισλανδίας, γεμίζοντάς τον με χρώματα.

Αναμένοντας λοιπόν την εμφάνισή του και την Τετάρτη, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν τη συσκότιση κεντρικών δρόμων, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους της βορειότερης πρωτεύουσας του κόσμου να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους, προκειμένου να είναι πιο εντυπωσιακή η θέαση του φαινομένου.

A few sec from last nights show #auroraborealis #iceland #niceland #northernlights

A video posted by Óskar Páll Sveinsson (@oskarpall) on

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η πόλη «σκοτείνιασε» από τις 10 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, με το Βόρειο Σέλας πάντως να φωτίζει το Ρέικιαβικ και τους Ισλανδούς να δημοσιεύουν δεκάδες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας την εξέλιξη του φαινομένου.

INSTAGRAM/GEIRI_SAEM

Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή