Με τον Χίτλερ παρομοίασε τον εαυτό του ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ντουτέρτε

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 12:42
UPD:15:21
REUTERS/LEAN DAVAL JR
A- A A+

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε συνέκρινε την καμπάνια του κατά των ναρκωτικών με το Ολοκαύτωμα, αναφέροντας ότι φιλοδοξεί να σκοτώσει αριθμό τοξικοεξαρτημένων ανάλογο με τον αριθμό εβραίων τους οποίους εξολόθρευσε ο Χίτλερ.

«Ο Χίτλερ σκότωσε τρία εκατομμύρια εβραίους. Υπάρχουν τρία εκατομμύρια τοξικοεξαρτημένοι. Θα ήμουν χαρούμενος αν κατάφερνα να τους εξοντώσω», είπε ο επικεφαλής του φιλιππινεζικού κράτους.

Τουλάχιστον έξι εκατομμύρια εβραίοι, καθώς και μέλη άλλων μειονοτικών ομάδων στην Ευρώπη εξοντώθηκαν από τους Γερμανούς ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

EURONEWS

Ο κ. Ντουτέρτε έχει εξαπολύσει αιματηρή εκστρατεία κατά των εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών στη χώρα του, από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 30 Ιουνίου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αστυνομικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις παρακρατικών ενόπλων «τιμωρών», τους οποίους ελέγχει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Πολλές φορές τα πτώματα όσων χάνουν τη ζωή τους μένουν σε δημόσια θέα, με επιγραφές για το έγκλημα που έχει διαπράξει ο δολοφονηθείς.

Ο εμφανιζόμενος ως κεντροαριστερός και επικρινόμενος ως λαϊκιστής πρόεδρος έχει δηλώσει ανοικτά ότι επιθυμεί να σκοτώσει έως και 100.000 «εγκληματίες» για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του.

Για «αποκρουστική ρητορική» κάνουν λόγο εβραϊκές οργανώσεις

«Ο Ντουτέρτε χρωστά στους εβραίους μία συγγνώμη γι' αυτή την αποκρουστική ρητορική», δήλωσε ο ραβίνος Αμπραχάμ Κούπερ από το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ.

Η εβραϊκή Λίγκα κατά της Δυσφήμησης, με έδρα στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε τα σχόλια του κ. Ντουτέρτε «απαράδεκτα και απολύτως προσβλητικά».

«Είναι απορίας άξιον γιατί οποιοσδήποτε ηγέτης θα ήθελε να συγκρίνει τον εαυτό του με αυτό το τέρας», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Λίγκας Τοντ Γκάτνικ.

Απευθυνόμενος εξάλλου σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων επέμεινε στην εμπρηστική ρητορική του, τονίζοντας ότι «μπορούν να με αποκαλούν όπως θέλουν. Ποτέ δεν ήμουν καλός στην υποκρισία, όπως εκείνοι».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή