Μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τύπου

Τρίτη, 03 Μαΐου 2005 20:52
A- A A+

«Η ποιότητα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας μας συλλογικά και καθενός πολίτη ξεχωριστά και αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους ενδείκτες της ποιότητας της δημοκρατίας και γι' αυτό συνιστά πρωτεύοντα στόχο της νέας διακυβέρνησης», τονίζει ο Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου. Ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει πως «στην κατεύθυνση αυτή αφιερώνουμε τις δυνάμεις μας με την πίστη ότι η επένδυση στους θεσμούς είναι σταθερό θεμέλιο κάθε αισιόδοξης σκέψης για το μέλλον».

«Η Παγκόσμια ημέρα του Τύπου είναι μια ευκαιρία περισυλλογής και αναστοχασμού. Είναι κυρίως μια ευκαιρία όλοι όσοι μετέχουμε στη δημόσια σφαίρα -πολιτικοί, άνθρωποι των Μέσων, πολίτες- να διερευνήσουμε τους τρόπους εκείνους με τους οποίους ο Τύπος θα συμβάλλει αποτελεσματικότερα στο πιεστικό αίτημα για ουσιαστική αναβάθμιση της Δημοκρατίας μας», καταλήγει ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης τονίζει ότι «δημοκρατία και ελευθερία του Τύπου είναι δυο έννοιες απολύτως συνυφασμένες" και προσθέτει: "Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, πολίτες, πολιτικοί και λειτουργοί του Τύπου, οφείλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στις σύγχρονες ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπίσει και να ικανοποιήσει ο Τύπος. Γιατί, παρά το γεγονός, ότι τα σύνορα "πέφτουν", μεγαλώνει, σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο, η ανάγκη για την ουσιαστική ενημέρωση, αλλά και για την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών και απόψεων, σε ένα περιβάλλον στο οποίο διαμορφώνονται ολοένα και περισσότερο ολιγοπωλιακές καταστάσεις».

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω εκ μέρους του ΣΥΝ ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στον καθημερινό αγώνα των λειτουργών του δημοσιογραφικού επαγγέλματος όπου γης για αυθεντική ενημέρωση, για επικοινωνία, για δημοσιότητα, για γνώση και για όλα αυτά που καθιστούν αυτήν την ιδιαίτερη ενασχόληση οργανικό μέρος του πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας. Αποτίνουμε φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα που κάθε χρόνο αποτελούν την πιο τραγική απόδειξη του ακήρυχτου πολέμου των πάσης φύσης τυράννων, λογοκριτών, στυγνών εμπόρων παραπληροφόρησης και των ηγετών των παντοειδών ανελεύθερων καθεστώτων ενάντια στους λειτουργούς και στη δύναμη της ενημέρωσης», τονίζει στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

Προτεινόμενα για εσάς