Σε εξέλιξη η κηδεία του Πέρες

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 09:54
UPD:15:27
REUTERS/RONEN ZVULUN
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι στην Ιερουσαλήμ η κηδεία του Σιμόν Πέρες, παρουσία δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. 

Μέλη των ενόπλων δυνάμεων μετέφεραν το φέρετρο, που είναι καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία, στον χώρο της τελετής, υπό τον ήχο των εβραϊκών επικήδειων προσευχών, όχι μακριά από τον τόπο όπου θα ταφεί ο Πέρες στο εθνικό κοιμητήριο στο όρος Χερτζλ.

REUTERS/RONEN ZVULUN

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρίσταται στην τελετή, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην προέδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Το Ισραήλ δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο γεγονός τουλάχιστον μετά την κηδεία το 1995 του Γιτζκάχ Ράμπιν, ο οποίος είχε επίσης τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1994, μαζί με τον Πέρες και τον Γιάσερ Αραφάτ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις υπόπτων για την αποφυγή ταραχών.

EURONEWS

Η αστυνομία μιλά για πρωτοφανή επιχείρηση, με την κινητοποίηση 8.000 αστυνομικών. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας αρμόδια για την προστασία προσωπικοτήτων έχει αναπτύξει εκατοντάδες πράκτορες.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή