Στρατόπεδο βορείως του Χαλεπίου κατέλαβαν οι δυνάμεις Άσαντ από Σύρους αντάρτες

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 15:10
UPD:15:13
REUTERS/MOHAMED AZAKIR

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι το στρατόπεδο έπεσε στα χέρια του συριακού στρατού, ωστόσο σημείωσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη γύρω περιοχή (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συριακές κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν το στρατόπεδο Χανταράτ, βορείως του Χαλεπίου, την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές των Σύρων ανταρτών.

Ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, στέλεχος της ανταρτικής οργάνωσης Φαστακίμ, επιβεβαίωσε ότι το Χανταράρ έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, οι οποίες το είχαν καταλάβει και την προηγούμενη εβδομάδα, για να το χάσουν το Σάββατο από τους αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι το στρατόπεδο έπεσε στα χέρια του συριακού στρατού, ωστόσο σημείωσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη γύρω περιοχή.

EURONEWS

Το καθεστώς της Δαμασκού, με την υποστήριξη Ρωσίας, Ιράν, Χεζμπολάχ του Λιβάνου και σιιτικών πολιτοφυλακών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση κατάληψης των συνοικιών του Χαλεπίου που ελέγχονται από το αντάρτικο της συριακής αντιπολίτευσης από την περασμένη Δευτέρα, όταν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διέκοψαν μονομερώς την εκεχειρία.

Βασικό επιχείρημα της συριακής κυβέρνησης, αλλά και της Ρωσίας, είναι ότι οι αντάρτες παραβίαζαν συστηματικά την εκεχειρία και ότι η συριακή αντιπολίτευση απέτυχε να διαχωρίσει τις δυνάμεις και τη θέση της από το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, που αποτελεί τον άτυπο - πλέον - βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή