Πεδουλάκης: «Λάθος να αναζητήσουμε νέο Διαμαντίδη»

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 15:00
UPD:15:09
INTIME SPORTS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο προπονητής των «πρασίνων» μίλησε στο πλαίσιο της media day ενόψει της νέας Euroleague και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να στέκεται στο παρελθόν αλλά να κοιτάζει μπροστά (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Θα είναι λάθος του Παναθηναϊκού να αναζητήσει το νέο Διαμαντίδη, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο προπονητής των «πρασίνων» μίλησε στο πλαίσιο της media day ενόψει της νέας Euroleague και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να στέκεται στο παρελθόν αλλά να κοιτάζει μπροστά.

Σχετικά με το νέο σύστημα της διοργάνωσης ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Υπάρχουν ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ, η Φενερμπαχτσέ, που εδώ και δύο-τρία χρόνια έχουν "χτιστεί" και είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Υπάρχουν άλλες, όμως ο Παναθηναϊκός, που ακόμα δεν έχουμε βρει τη χημεία μας. Πρέπει να γίνουμε ομάδα, ο κάθε παίκτης να καταλάβει που βρίσκεται, να ταυτιστεί με το ρόλο του. Οι ομάδες κατά 33% είναι καλύτερες από πέρυσι.»

Αναφερόμενος στο κενό του Διαμαντίδη είπε: «Μοιάζει όπως τότε που έφυγε ο Ομπράντοβιτς. Έχει ένα καλό και ένα κακό. Δεν θα έχουμε τον Δημήτρη στη δύσκολη περίοδο, ο οποίος είναι αρχηγός και θα έπαιρνε πάνω του την ομάδα στα δύσκολα. Δεν θα υπάρξει καινούργιος Διαμαντίδης. Δεν θέλω να συγκρίνουμε τον Δημήτρη με τα νέα παιδιά που έρχονται γιατί είναι άδικο για αυτούς.» 

Παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά: «Η ομάδα του 2012 είχε τον 33χρονο Διαμαντίδη και εξαιρετικό στο πέντε εναντίον πέντε. Θα ήμασταν βλάκες να παίξουμε κάτι άλλο. Πήραμε παίκτες που είχαν κίνητρο. Τώρα που αποχώρησε ο Δημήτρης πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα γύρω από τον Καλάθη και τον Παππά. Πήραμε παίκτες που μπορούσαν να τους ακολουθήσουν. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ»

Αφού επισήμανε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίζει πολύ γρήγορα και καλή άμυνα, κατέληξε λέγοντας: « Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να παίξουμε ομαδική άμυνα». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις