«Ανταρσία» κατά της ηγεσίας Σάντσεθ στους Ισπανούς Σοσιαλιστές

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 18:53
UPD:19:41
REUTERS/ANDREA COMAS

Ο γενικός γραμματέας του PSOE Πέδρο Σάντσεθ.

A- A A+

Ομαδική παραίτηση σχεδιάζουν να υποβάλουν τα μέλη της Ομοσπονδιακής Εκτελεστικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE), για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον γενικό γραμματέα του κόμματος Πέδρο Σάντσεθ.

Η τακτική του τελευταίου μετά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, με βάση την οποία η Ισπανία οδηγείται σε τρίτες εκλογές τον Δεκέμβριο, βρίσκει αντίθετα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών.

Ο κ. Σάντσεθ αντιτίθεται στον σχηματισμό κυβέρνησης από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, καθώς η Κεντροδεξιά δεν έχει εξασφαλίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και ο σοσιαλιστής ηγέτης διατείνεται ότι έχει εντολή από τους ψηφοφόρους να μην συντελέσει σε παραμονή της Δεξιάς στην εξουσία.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η ενέργεια των ανώτατων στελεχών θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου το PSOE να επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς κι επομένως να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή