Denzel Washington: σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας «Fences»

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 09:10
A- A A+

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Fences», η οποία βασίζεται στο θεατρικό έργο του August Wilson του 1987, με τον Denzel Washington πίσω από την κάμερα και στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα, μετά από περιορισμένες προβολές στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο Denzel Washington σκηνοθετεί την κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου του Wilson. Στο επίκεντρο της ταινίας είναι η ιστορία του Troy Maxson, ενός παίκτη του μπέιζμπολ που εργάζεται στο Πίτσμπουργκ ως οδοκαθαριστής.

Στο τρέιλερ, ο Washington παρουσιάζεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που του χάρισε το θεατρικό βραβείο Τόνι καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, πριν από έξι χρόνια. Ακολουθεί σκηνή με τον Jovan Adepo που υποδύεται τον γιο του, Troy, ένας μονόλογος και μία συναισθηματική στιγμή με τη σύζυγό του Troy, Rose (Viola Davis).

O Wilson κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ για το συγκεκριμένο έργο, το 1987, και η παραγωγή του Μπρόντγουεϊ κέρδισε τα Τόνι καλύτερου έργου, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (James Earl Jones), καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Mary Alice) και καλύτερης σκηνοθεσίας (Lloyd Richards). Το 2010, το έργο ανέβηκε ξανά στη σκηνή με τον Denzel Washington που κέρδισε βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και τη Viola Davis, η οποία παρέλαβε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Η δραματική ταινία «Fences»  είναι μία από τις αρκετές που θα παρουσιαστούν, με την προοπτική ότι δεν θα επιβεβαιωθεί ξανά το #OscarsSoWhite. Τα τελευταία χρόνια πολλοί γνωστοί ηθοποιοί εκφράζουν δυσαρέσκεια στα μέσα ενημέρωσης για το γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι λευκοί, με το μήνυμα «Oscars So White» που διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Προτεινόμενα για εσάς