Η αποθέωση του ιδιωτικού

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 18:22
UPD:20:08

A- A A+

Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δεν χρειάζεται να ψάξει σύντομα για καινούργιο σπίτι, καθώς τα πρακτορεία στοιχημάτων εκτιμούν ότι θα νικήσει εύκολα στις βουλευτικές εκλογές της 5ης Μαϊου.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος παραχώρησε την περασμένη Κυριακή συνέντευξη στην εφημερίδα Sun, την ταμπλόιντ με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, και μίλησε ακόμη και για την ερωτική του ζωή.

Σε κλίμα ευθυμίας η Σερί Μπουθ - Μπλερ προτρέπει τον Τόνι να δείξει το σώμα του που είναι σε καλή φόρμα.

«Είσαστε πράγματι σε φόρμα;», ρωτάει ο φωτογράφος της εφημερίδας Αρθουρ Εντουαρντς.

«Πολύ», απαντάει η Σερί.

«Πέντε φορές το βράδυ;», συνεχίζει ο Εντουαρντς.

«Τουλάχιστον, μπορώ και περισσότερες, αν είμαι σε φόρμα», επαίρεται ο πρωθυπουργός για τα συζυγικά κλέη του, η ευτυχής σύντροφος σπεύδει να αποκαλύψει ότι πάντα ανταποκρίνεται, και την κατάληξη της συζήτησης περί πολύ προσωπικών δεδομένων επιβάλλει άμεσα με τον πολύ αρσενικό τρόπο ο κ. Μπλερ: «Αρκετά με αυτά. Αντε γυναίκα, είναι ώρα να ετοιμάσεις το δείπνο μου».

Εξομολογήθηκαν κι άλλα, για σκαριφήματα «Ο Τόνι αγαπάει την Σερί» με ανθρωπάκια που ανταλλάσσουν ασπασμούς (των αγγέλων προς τα άστρα;), για 25 χρόνια ανέφελου έγγαμου βίου, κ.α.

Ενα επεισόδιο που αποθεώνει την αντικατάσταση του πολιτικού με το προσωπικό, που αντισταθμίζει με οικειότητα το βάρος μιας απρόσωπης εξουσίας. Το ζήσαμε προ ημερών και με την κυρία Λόρα Μπους σε ρόλο παραπονεμένης νοικοκυράς -κατά τη διάρκεια του ετήσιου γεύματος που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους- της οποίας ο σύζυγος (κ. συναρπαστικό τον αποκάλεσε) αποκοιμάται από τις 9 μ.μ.

Το θέαμα παντού χωράει. Κοντινό πλάνο στις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες. Το πολιτικό ίματζ δανείζεται στοιχεία ριάλιτι. Το κοινό έχει εκπαιδευτεί να ερμηνεύει με τον κώδικα της σαπουνόπερας σχέσεις και πολιτική.

K.T.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή