Ευ. Βενιζέλος: Οι διαψευσμένες ελπίδες αρχίζουν και εκδικούνται αυτούς που τις εμπορεύτηκαν

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 14:30
UPD:14:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «μία κυβέρνηση που έχει φέρει στο επίκεντρο των επιλογών της σκοτεινά ζητήματα, περίεργες σχέσεις που πάσχει από κρίση αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του τόπου».

A- A A+

«Υπάρχει ένα μιζεραμπιλισμός στην κοινωνία. Οι διαψευσμένες ελπίδες αρχίζουν και εκδικούνται αυτούς που τις εμπορεύτηκαν», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «μία κυβέρνηση που έχει φέρει στο επίκεντρο των επιλογών της σκοτεινά ζητήματα, περίεργες σχέσεις που πάσχει από κρίση αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης δεν μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του τόπου».

Επιτέθηκε ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν μπορώ τα κλάματα» από ανθρώπους «που οικοδόμησαν την καριέρα τους στο ψέμα και την ηθική απαξίωση των αντιπάλων τους».

ΒΟΥΛΗ

Ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε πως «όλα όσα φαντάζεται ο πρωθυπουργός, ότι θα κλείσει η αξιολόγηση ότι θα ρυθμιστεί το χρέος, ότι θα μπει η Ελλάδα στο QE δυστυχώς για την χώρα δεν θα συμβούν, διότι δεν εκπληρούται καμία προϋπόθεση».

«Το πρόβλημα της χώρας είναι υπαρξιακό, είναι ο κίνδυνος της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κατάρρευσης. Καλλιεργείτε μία αντίληψη στην κοινωνία μισαλλόδοξη και αντιαναπτυξιακή, δεν την αφήνετε να δει το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον», είπε και πρόσθεσε ότι «η χώρα κινδυνεύει με ανακύκλωση της κρίσης, όχι γιατί δεν θα χρηματοδοτεί το χρέος – αυτό είναι εύκολο – αλλά επειδή δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός».

«Αν πιστέψει στο αφήγημά του ο Τσίπρας ότι η χώρα θα μπει αυτομάτως σε ανάπτυξη, η χώρα θα καταστραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές καροτσάκι», εκτίμησε.

Για το θέμα της ρύθμισης του χρέους ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «μακάρι να μην επαληθευτεί αυτό που λέει η γερμανική κυβέρνηση, ότι η συζήτηση για το χρέος θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, το 2019» και κατηγόρησε ότι ο υπουργός Οικονομικών «συνυπέγραψε στο Eurogroup την κοινή δήλωση που τοποθετεί το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος. Η ρύθμιση θα δοθεί με το τέταρτο μνημόνιο που θα είναι διαρκές».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή