ΥΠΕΞ: Κινητικότητα αλλά όχι εκδήλωση πρωτοβουλίας για το Κυπριακό

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 14:33
A- A A+

Υπάρχει ορισμένη κινητικότητα στο Κυπριακό, που όμως, έχει ακόμα απόσταση να καλύψει για να αποτελέσει εκδήλωση πρωτοβουλίας, παρατήρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η κ. Κένεντι δεν ήρθε στην ΑΘήνα προσκομίζοντας συγκεκριμένες σκέψεις ή προτάσεις της Ουάσιγκτον, αλλά η επίσκεψή της είχε χαρακτήρα βολιδοσκόπησης και κατανόησης προθέσεων και σκέψεων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι προτού ξεκινήσουν οιεσδήποτε διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις, ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέα αποτυχία.

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, επιδιαιτησία, και η λύση θα πρέπει να είναι συμφωνημένη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ παρατήρησε ότι στα πλαίσια μιας διεθνούς διαπραγμάτευσης πρέπει κανείς να γνωρίζει τη διαδικασία προτού υποβάλει τις θέσεις του.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή