Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της WADA από τον δικηγόρο του Κεντέρη

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 15:57
A- A A+

Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κατά του Ντόπινγκ (WADA), Ντικ Πάουντ, έδωσε σήμερα ο νομικός σύμβουλος του Κώστα Κεντέρη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», o Πάουντ χαρακτήρισε λανθασμένο το χειρισμό της προηγούμενης κυβέρνησης και του ΣΕΓΑΣ στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, κάνοντας λόγο για την αναγκη επιβολής παραδειγματικής τιμωρίας.

Ο δρ. Γρηγόρης Ιωαννίδης, χαρακτηρίζει τον κ. Πάουντ ως «άνθρωπο που βρίσκεται σε μη ελεγχόμενη κατάσταση πανικού», ενώ κάνει λόγο και για «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κώστα Κεντέρη».

Η δήλωση-απάντηση του νομικού συμβούλου του Κώστα Κεντέρη έχει ως εξής:

«Δεν αποτελεί έκπληξη η συνεχιζόμενη αντίδραση ενός ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται σε μη ελεγχόμενη κατάσταση πανικού και παρά τις επισημάνσεις των συναδέλφων του [Συνέντευξη του Μέλους της ΠΕ της ΔΟΕ Ντένις Όσβαλντ] για ψυχραιμία και σοβαρότητα, ο ίδιος συνεχίζει τις παρεμβάσεις στο έργο του Ανεξάρτητου Δικαστηρίου της Λωζάνης, καταπατώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης και θέτοντας το Δικαστήριο σε κατάσταση ομηρίας. Εδώ και καιρό τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Κεντέρη καταπατούνται και προσβάλλονται οι αρχές τις φυσικής δικαιοσύνης. Η έννοια του δικαίου έχει αμαυρωθεί και η γνωστή επιχειρηματολογία των αθλητικών οργανισμών, συνεχίζει να στηρίζεται σε πιθανότητες, φήμες και εικασίες.

Ποιες είναι οι αποδείξεις εναντίον μας; Ποια είναι τα στοιχεία; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς; Ο «αρχηγός» της WADA μιλά «για παραβίαση των κανονισμών περί ελέγχων ντόπινγκ». Έχει απόλυτο δίκαιο. Αυτή η παραβίαση όμως έχει γίνει από την πλευρά της ΔΟΕ και έχει ήδη αποδειχθεί στην ακροαματική διαδικασία. Γνωρίζει ο συνάδελφος, ότι υπάρχει επιστολή του κ. Λακότ [Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ] προς το πρόσωπό μου, στην οποία τονίζεται και πιστοποιείται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του κ. Κεντέρη; Συνιστώ στον «αρχηγό» της WADA να είναι πιο προσεχτικός με τις προτάσεις και εκφράσεις του. Σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται να δεχθούμε μαθήματα ηθικής και θεωρίας δικαίου από κάποιον που υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης του Μπεν Τζόνσον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις