Συνεχίζεται η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Όλες οι εξελίξεις
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 14:07
UPD:14:12
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, κατά παντός υπευθύνου, για τον επίμαχο διαγωνισμό.

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του διαγωνισμού για νέες τηλεοπτικές άδειες.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, κατά παντός υπευθύνου, για τον επίμαχο διαγωνισμό.

Η μήνυση αφορά όλα τα τα στάδια του διαγωνισμού, δηλαδή όχι μόνο τη διενέργειά του, αλλά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών ή των υπερθεματιστών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην Digea και στους επιχειρηματίες – καναλάρχες.

Στο εν λόγω άρθρο ο κ. Παππάς προαναγγέλλει κυβερνητική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει την Digea να «να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών», ενώ όπως γράφει χαρακτηριστικά «θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και προστίμων σε περίπτωση παράβασης».

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Οι μεταρρυθμίσεις μας στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος το πρωί είχε «σκληρή» κόντρα στη Βουλή με τον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

«Αυτήν τη στιγμή κάποιοι έχουν κερδίσει μια άδεια. Δεν τους έχει δοθεί ακόμη, δεν είναι αδειούχοι. Υπάρχουν ακόμη ενστάσεις», είπε ο κ. Παππάς. «Γι αυτόν τον διαγωνισμό έχουν κατατεθεί αμέτρητες ενστάσεις. Έχει εξαντληθεί το νομικό οπλοστάσιο. Δεν έχει υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου. Κρατηθείτε και για την τράπεζα Αττικής, μην προτρέχετε. Και σε σχέση με τα πόθεν έσχες και άλλων υποψηφίων».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν σημαίνει ότι είναι και κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας και πρόσθεσε ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αφού η Επιτροπή Ενστάσεων θα έχει ολοκληρώσει πλήρως τον έλεγχό της.

«Δεν έχει υπάρξει ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου», συνέχισε ο κ. Παππάς και επιτέθηκε στους καναλάρχες λέγοντας: «Είναι ντροπή του κυρίου Αλαφούζου, του κυρίου Βαρδινογιάννη του κυρίου Κοντομηνά να στήνουν δελτία. Όποιος θέλει κόντρα στην πολιτική ηγεσία εδώ στη Βουλή. Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με περίσσευμα καρδιάς επιτέλεσαν το καθήκον τους. Μπορεί να μην τους αρέσει που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά τελειώνει οριστικά ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων. Η επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο θα μας θυμίζει σπαρταριστά επεισόδια, με μειδίαμα αλλά και πικρία για αυτούς που άκουσαν τα εξ αμάξης».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος των «πόθεν έσχες», των υπερθεματιστών και έκανε λόγο για νέα αριστερή, πιο βαθιά διαπλοκή.

Τέλος, μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ενώ σε μία άλλη εξέλιξη ο ΣΚΑΙ κατέθεσε σήμερα την πρώτη δόση του τιμήματος για τη νέα άδεια τρεις ημέρες πριν τη λήξη της διορίας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή