Οξύνεται η διαμάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 11:26
UPD:11:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά το μπαράζ επικρίσεων που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με κυβερνητικούς κύκλους να επιμένουν ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος στο τηλεοπτικό τοπίο».

Εν αναμονή της Δευτέρας οπότε οι τέσσερις υπερθεματιστές πρέπει να καταθέσουν την πρώτη δόση του τιμήματος με το οποίο «χτύπησαν» και κέρδισαν τις άδειες και της απόφασης του ΣτΕ, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επέστρεψε χθες στην Αθήνα και αναμένεται να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις στο θέμα. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας από τη Νέα Υόρκη στη Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχει το Σάββατο στη Σύνοδο για το προσφυγικό.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα ήταν η χθεσινή αναφορά κύκλων του Μαξίμου πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο “μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια” προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής».

Η Ν.Δ. απάντησε ότι «η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του Πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών».

Για να επανέλθει η κυβέρνηση λέγοντας: «Ευχαριστούμε τη Ν.Δ. που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ».

Συνεργάτες πάντως του προέδρου της Ν.Δ. επιμένουν ότι το εκρηκτικό μείγμα των τηλεοπτικών αδειών και του προσφυγικού αναμένεται να προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση και παράλληλα με την κακή δημοσιονομική κατάσταση «θα έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένει τη Δευτέρα ώστε να δει ποιοι από τους τέσσερις υπερθεματιστές θα προχωρήσουν στην επόμενη και ίσως πιο σημαντική κίνηση αφού θα καταβάλουν ένα πολύ σημαντικό ποσό, περί τα 20 και παραπάνω εκατομμύρια ευρώ έκαστος, χωρίς δυνατότητα υπαναχώρησης και αναλόγως να τοποθετηθεί.

Επιμένει πάντως ότι αφενός θα τηρηθεί ο νόμος, αφετέρου όποιος υπερθεματιστής «έχει θέματα θα βρεθεί εκτός σε οποιαδήποτε φάση κι αν βρίσκεται η διαδικασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή