Honda: Πρεμιέρα της 10ης γενιάς στο Παρίσι

Το νέο Civic έρχεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2017
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 13:15
UPD:13:15

Σχεδιαστικά το νέο 5θυρο Civic ουσιαστικά διατηρεί αυτούσια την αισθητική του πρωτότυπου μοντέλου που είχε παρουσιαστεί στην τελευταία Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

A- A A+

H πρεμιέρα του νέου 5θυρου Honda Civic θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου.

Το Honda Civic φτάνει αισίως στη 10η γενιά του, με τα πρώτα 5θυρα μοντέλα που βγήκαν από το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας να έχουν εδώ και λίγο καιρό ως πρώτο προορισμό την αγορά των ΗΠΑ. Αργότερα, τους πρώτους μήνες του 2017, έχει προγραμματιστεί η έναρξη των πωλήσεων στις χώρες της Ευρώπης.

Σχεδιαστικά το νέο 5θυρο Civic ουσιαστικά διατηρεί αυτούσια την αισθητική του πρωτότυπου μοντέλου που είχε παρουσιαστεί στην τελευταία Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όμως και να το δει κανείς, δεν έχει καμία σχέση με το ήδη υπάρχον μοντέλο, όντας πιο δυναμικό, με εμπρός χαμηλό ρύγχος, μεγάλους αεραγωγούς και τονισμένα φτερά.

Σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις, οι μηχανικοί της Honda έχουν ενισχύσει κατά 25% τη στρεπτική ακαμψία του πλαισίου της νέας γενιάς του Civic σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

Το πιο άκαμπτο πλαίσιο θα συνδυαστεί με πιο μαλακά ελατήρια σε μια απόπειρα βελτίωσης της ποιότητας κύλισης και της παρεχόμενης άνεσης. Εκτός από την τεχνολογική εξέλιξη, στην αισθητική εξέλιξη του νέου Civic καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και ειδικότερα του μήκους κατά 13 εκατοστά και του πλάτους κατά τρία εκατοστά.

Το 10ης γενιάς Civic θα διατίθεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά με τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του 1,5 λίτρου, τεχνολογίας VTEC, ο οποίος θα αποδίδει 174 ίππους και 22,4 χγμ ροπής ή 180 ίππους στην έκδοση Sport.

Στην Ευρώπη αντίστοιχα θα εφοδιάζεται με ένα νέο μηχανικό υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 1 λίτρου και με τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα 1,6 λ. i-DTEC.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή