Γ. Βαρδινογιάννης: Ο διαγωνισμός για τις άδειες δεν είναι σωστός

Δεσμεύθηκε ότι το Star δεν θα κλείσει
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 23:18
UPD:23:38
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Όσον αφορά το μέλλον του STAR ο Γ, Βαρδινογιάννης δεσμεύθηκε ότι δεν θα κλείσει. «Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα», είπε.

A- A A+

Διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έπρεπε να είχε γίνει από το 1989, αλλά αυτός που έγινε τώρα «δεν είναι σωστός», κατέθεσε ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.

Ο ιδιοκτήτης του STAR καταδίκασε τον ανταποκριτή του καναλιού στη Νέα Υόρκη, ο οποίος παρακολουθούσε με περούκα τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Παράλληλα τόνισε ότι ψάχνει λύσεις για να συνεχίσει να εκπέμπει νόμιμα το STAR δηλώνοντας ότι «δεν θα παρανομήσουμε».

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε ότι «έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός» χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το γεγονός ότι «τόσα χρόνια ρισκάραμε τις περιουσίες μας σε προσωρινές άδειες».

«Η θεωρία ότι πρέπει να μπει μία τάξη είναι σωστή. Ο διαγωνισμός δεν ήταν ό,τι πιο πετυχημένο στην κατάσταση που είναι και η χώρα και τα κανάλια. Δεν ευνόησε στην ομαλή μετάβαση από ένα καθεστώς στο άλλο. Θεωρώ ότι οδήγησε πολλούς επιχειρηματίες στο αδιέξοδο και θα έρθουν και άλλοι», είπε χαρακτηριστικά, μη αποκλείοντας στο μέλλον να υπάρξει και άλλη Εξεταστική, αυτή τη φορά για τον διαγωνισμό.

Ο Γ. Βαρδινογιάννης ρωτήθηκε για τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στον διαγωνισμό. «Εκείνος που έδωσε 70 εκατ. ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ήταν η ερώτηση. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», απάντησε. Για την δική του στάση στον διαγωνισμό είπε: «θεωρώ ότι δώσαμε πολλά. Το ότι οι άλλοι δώσανε περισσότερα είναι δικό τους θέμα. Όμως, όποιος, ήξερε ότι θα έφτανε η τιμή στα 250 εκ. ευρώ θα έπρεπε να μας το πει για να το παίξουμε στοίχημα».

Όσον αφορά το μέλλον του STAR ο Γ, Βαρδινογιάννης δεσμεύθηκε ότι δεν θα κλείσει. «Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Εξετάζουμε άλλη μορφής εκπομπής. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα ούτε να είναι περιφερειακό κανάλι. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Έχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια». Επισημαίνεται ότι την περίοδο της κρίσης η οικογένεια Βαρδινογιάννη στήριξε το κανάλι βάοντας περίπου 80 εκατ. ευρώ. 

Για τα δάνεια του STAR ο Γ. Βαρδινογιάννης επεσήμανε ότι «εξυπηρετούνται κανονικά» και ενημέρωσε ότι είναι 46 εκατ. ευρώ και από επιταγές και factoring προστίθενται περίπου 20 εκατ. ευρώ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επεσήμανε ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος συμφωνεί πως το συνολικό ποσό είναι 69 εκατ. ευρώ.

Για την κατάσταση στο MEGA, όπου κατέχει πάνω από το 20% των μετοχών ο Γ. Βαρδινογιάννης αλλά δεν είναι στο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, είπε ότι οι τράπεζες πρέπει να απελευθερώσουν τους λογαριασμούς για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ανέφερε μάλιστα ότι αν κάποιος μέτοχος βάλει χρήματα για τους οφειλόμενους μισθούς θα τα πάρουν οι τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ουσιαστικά εργάζονται μη αμειβόμενοι ώστε το κανάλι που ελέγχουν οι τράπεζες να μην χάνει την αξία του!

Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι θα συμμετέχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αν συμμετέχουν και οι άλλοι μέτοχοι (Ψυχάρης, Μπόμπολας). Για τον Φώτη Μπόμπολα ανέφερε ότι δεν έβαλε χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ «έχει την οικονομική επιφάνεια να κάνει την αύξηση κεφαλαίου μόνος του». «Η διάθεση από πλευράς μας να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπήρχε. Έπρεπε να προηγηθούν όμως κάποια άλλα πριν την αύξηση» διευκρίνισε ο Γ. Βαρδινογιάννης.

Για τον πρώην ανταποκριτή του καναλιού στη Νέα Υόρκη Δημήτρη Σουλτογιάννη ο ιδιοκτήτης του STAR θεώρησε «απαράδεκτη» την στάση του, εκτίμησε ότι δεν πήρε εντολή λέγοντας: «θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως» και γι’ αυτό δεν συμφώνησε με την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Σουλτογιάννη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή