Βόλεϊ: Φυλακή και τέλος καριέρας για τους πέντε Κουβανούς διεθνείς

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 16:35
UPD:16:40
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για τον Σεπέδα, που βοήθησε πέρυσι τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, η έδρα δέχθηκε μεν ότι δεν συμμετείχε στην πράξη, αλλά τον καταδίκασε επειδή δεν την απέτρεψε.

A- A A+

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση οι τέσσερις και τρισίμισι ο πέμπτος καταδικάστηκαν οι πέντε Κουβανοί διεθνείς που είχαν συλληφθεί στη Φινλανδία, με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

Συγκριμένη, το δικαστήριο επέβαλε πενταετή κάθειρξη στον MVP του περυσινού πρωταθλήματος της ελληνικής λίγκας, Ρολάντο Σεπέδα, και στους Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Μανθάνο, Ουριάρτε Μέστρε, ενώ με 3,5 έτη τιμωρήθηκε ο Λουίς Σιέρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουλίου στην πόλη Τάμπερε, όπου η Εθνική Κούβας θα αντιμετώπιζε τη φινλανδική ομάδα στο πλαίσιο του World League με τη Φινλανδία.

Μια νεαρή Φινλανδή εμφανίστηκε στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλε ομαδικό βιασμό, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αρχικά περισσότεροι παίκες, οι οποίοι αντέτειναν ότι η γυναίκα ήταν εταία και πως το θέμα δημιουργήθηκε λόγω διαφωνίας με το συνοδό της για την τιμή.

Επιχείρημα που δεν έπεισε τους δικαστές, όπως φαίνεται και από την απόφαση, που κατέστρεψε την καριέρα των πέντε αθλητών, αφού τα συμβόλαιά τους ακυρώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Για τον Σεπέδα, που βοήθησε πέρυσι τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, η έδρα δέχθηκε μεν ότι δεν συμμετείχε στην πράξη, αλλά τον καταδίκασε επειδή δεν την απέτρεψε. Να σημειωθεί ότι ο παίκτης είχε υπογράψει συμβόλαιο 400 χιλιάδων δολαρίων σε ομάδα της Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις