Τροπολογία για τον διαγωνισμό για τον ΑΔΜΗΕ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 14:37
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ορίζεται ότι εντός οκτώ μηνών από τη λήψη της απόφασης της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ θα μπορεί η επιχείρηση να προβεί στην αγοραπωλησία μετοχών (share purchase agreement) με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή.

A- A A+

Τροπολογία με την οποία αποσαφηνίζεται ότι, για τον διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ, οι μετοχές που έχει η ΔΕΗ στην Εταιρεία Συμμετοχών δεν χρειάζεται να έχουν μεταβιβαστεί στους μετόχους της κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι εντός οκτώ μηνών από τη λήψη της απόφασης της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ θα μπορεί η επιχείρηση να προβεί στην αγοραπωλησία μετοχών (share purchase agreement) με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή.

Με τη διάταξη αυτή τροποποιούνται οι διατάξεις για τον διαγωνισμό για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΑΔΜΗΕ και ορίζεται ότι για τη σύναψη της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της ΔΕΗ με τον προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή, δεν απαιτείται η προγενέστερη μεταβίβαση στους μετόχους της των μετοχών που κατέχει στην Εταιρεία Συμμετοχών.

Με άλλη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) και των συνοδών έργων τους σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις και σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις της Εύβοιας και της Κρήτης, όπως ισχύει για όλες τις άλλες νησιωτικές περιοχές όπου υπήρχε δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων χώρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή