Απεργιακός κλοιός για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 07:36
A- A A+

Απεργιακός κλοιός αύριο στη χώρα, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στον απόηχο των κυβερνητικών παλινωδιών, για τη μη μεταφορά της αργίας.

Χωρίς συγκοινωνίες θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, το μετρό, ο προαστιακός, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια εξπρές, προς το αεροδρόμιο.

Τρίωρη στάση εργασίας, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ, από τις 10 το πρωΐ. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο ανά προορισμό εσωτερικού και ένα ανά χώρα, για τις πτήσεις του εξωτερικού.

Αναταραχή στα σχολεία προκαλεί και η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με την οποία, οι δύο πρώτες ώρες θα γίνουν κανονικά. Δεν θα παρασχεθεί καμμία διευκόλυνση σε εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που δεν γίνεται απεργιακή συγκέντρωση στην περιοχή τους, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Ράμας.

Το υπουργείο Παιδείας, εφαρμόζει τον νόμο, είπε η υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου. Απαράδεκτη και εκβιαστική χαρακτήρισε την εγκύκλιο η ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι νομαρχίες της χώρας. Η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΚΔΕ), καλεί τους δημάρχους και τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εικοσιτετράωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, αποφάσισαν για αύριο και οι δικηγόροι.

«Το ΠΑΣΟΚ, θα συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις, για την κυβέρνηση όμως, θα είναι μία από τις ελάχιστες εργάσιμες ημέρες», σχολίασε ο προέδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή