Νεπάλ: Επίθεση ανταρτών σε στρατιωτική βάση, 30 νεκροί

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 09:41
A- A A+

Είκοσι έξι Μαοϊστές αντάρτες, σκότωσαν οι στρατιώτες στο Νεπάλ, σε σύγκρουση που σημειώθηκε στα ανατολικά του βασιλείου, μετά την επίθεση εκατοντάδων ανταρτών σε στρατιωτική βάση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του στρατού.

Τρεις αστυνομικοί και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης στη σύγκρουση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, στην Μπάντιπουρ, 450 χλμ., ανατολικά του Κατμαντού, σύμφωνα με αξιωματούχο.

«Εχουμε βρει 26 πτώματα», είπε αξιωματικός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, συμπληρώνοντας: «Το σχέδιό της κατάληψης της βάσης απέτυχε. Οι Μαοϊστές, χρησιμοποίησαν πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες στην επίθεση, σε μια καταφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Δωδεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν κατά την μεγαλύτερη επίθεση, που σημειώθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Η βία συνεχίζεται στο Νεπάλ, από τη στιγμή που βασιλιάς Γκβανέντρα, απέλυσε την κυβέρνηση την 1η Φεβρουαρίου και άρπαξε την εξουσία, επικαλούμενος, ότι, η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για την καταστολή της εξέγερσης των Μαοϊστών, με αποτέλεσμα από το 1996 να έχουν βρει τον θάνατο περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή