Συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών ο ύποπτος για τη βόμβα στη Νέα Υόρκη

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 18:21
UPD:20/09/2016 09:43
REUTERS/Courtesy New Jersey State Police/HANDOUT

Ο Αχμάντ Χαν Ραχάμι σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

A- A A+

Στα χέρια των διωκτικών αρχών των ΗΠΑ βρίσκεται ο 28χρονος ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, μετά από ανταλλαγή πυρών στο Λίντεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο δημοσιογράφος του δικτύου NBC Πίτερ Αλεξάντερ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Αχμάντ Ραχάμι μεταφέρεται σε νοσοκομείο, μετά τη σύλληψή του.

Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι είναι αφγανικής καταγωγής Αμερικανός πολίτης και κατοικεί στο Νιου Τζέρσεϊ, πολιτεία γειτονική της Νέας Υόρκης.

Το Λίντεν, όπου συνελήφθη, βρίσκεται κοντά στο Ελίζαμπεθ, όπου την Κυριακή ανακαλύφθηκαν από το FBI εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας εκ των οποίων εξερράγη, αν και υπό έλεγχο από τις αρχές.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CNN διακρίνεται ένας νεαρός γενειοφόρος άνδρας, ξαπλωμένος σε ένα φορείο, να μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο περικυκλωμένο από περιπολικά. Είχε ανοιχτά τα μάτια και στο δεξί του χέρι έφερε έναν ματωμένο επίδεσμο.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Ραχάμι.

Πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που για διάφορους λόγους δεν εξερράγησαν, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε άλλες περιοχές: ένας κοντά στον δρόμο όπου έγινε η επίθεση του Τσέλσι και τουλάχιστον πέντε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ.

Οι αμερικανικές αρχές εμφανίστηκαν καθησυχαστικές σε πρώτη φάση και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωνε ότι «δεν υπήρχε σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία». Ωστόσο, αργότερα φάνηκε να προκρίνουν την υπόθεση των επιθέσεων με ισλαμιστικά κίνητρα, αν και ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το παρελθόν του δράστη. Μια πηγή που γνωρίζει την οικογένειά του ανέφερε μόνο ότι παλαιότερα είχε επισκεφθεί το Αφγανιστάν.

EURONEWS

Ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ Κρις Μπόλγουεϊτζ είπε ότι η οικογένεια λειτουργούσε ένα εστιατόριο και ότι είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πόλης επειδή οι αρχές τους επέβαλαν να τον κλείνουν κάθε βράδυ στις 22.00 ενώ εκείνοι ήθελαν να παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα. Ο δήμος έλαβε την απόφαση αυτή μετά από διαμαρτυρίες των γειτόνων, εξήγησε ο Μπόλγουεϊτζ, όμως η οικογένεια πίστευε ότι είχε υποκινηθεί από αντιισλαμικά αισθήματα, κάτι που ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει καμία σχέση μεταξύ των επιθέσεων αυτών και εκείνης που έγινε το Σάββατο σε ένα εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα, όπου ένας νεαρός φοιτητής, σομαλικής καταγωγής, τραυμάτισε με μαχαίρι οκτώ ανθρώπους. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή