Ενδελεχή έρευνα για τους βομβαρδισμούς στη Συρία ζητεί η Ρωσία

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 16:23
UPD:18:50
REUTERS/Ammar Abdullah

Χθες αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας βομβάρδισαν κατά λάθος θέσεις του συριακού στρατού, θεωρώντας ότι πρόκειται για θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ενδελεχή έρευνα για τις αιματηρές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του συριακού στρατού ζήτησε από τις ΗΠΑ η ρωσική κυβέρνηση, αξιώνοντας τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι χθες, αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας βομβάρδισαν κατά λάθος θέσεις του συριακού στρατού, θεωρώντας ότι πρόκειται για θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι ενέργειες των πιλοτών είναι στο όριο της εγκληματικής αμέλειας και της άμεσης υποστήριξης προς τους τρομοκράτες του ISIS» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

EURONEWS

Η Μόσχα επέρριψε μέρος της ευθύνης και στην επίμονη άρνηση των ΗΠΑ στο αίτημα να υπάρξει συντονισμός των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων, στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Ο διεθνής συνασπισμός παραδέχθηκε χθες, το λάθος του, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη λύπη τους και να δηλώνουν ότι «το πλήγμα δεν έγινε από πρόθεση».

Ο βομβαρδισμός, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 60 άτομα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εύθραυστης εκεχειρίας, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Τρίτη, μεταξύ του καθεστώτος και των μετριοπαθών ανταρτών, με τη στήριξη της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Πηγές: Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή