Αναστέλλεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο «βασικός μέτοχος»

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 15:23
UPD:16:38
A- A A+

Αναστέλλεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η εφαρμογή του νόμου για τον «βασικό μέτοχο», ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, δίνοντας στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή της κυβέρνησης στην «αιτιολογημένη γνώμη» της Κομισιόν http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/27/1038343.htm .

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το τέλος Μαΐου.

Στην απαντητική επιστολή, την υποία υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος και ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόποης Παυλόπουλος, η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για τον διάλογο εμπειρογνομόνων επί τη βάσει των ζητημάτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην «αιτιολογημένη γνώμη». Επιπλέον, η κυβέρνηση ζητά να ενημερωθεί πότε θα αρχίσει ο σχετικός διάλογος.Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο νόμος 3310/2005 απαγορεύει την συμμετοχή εταιρειών διασυνδεομένων με ελληνικές επιχειρήσεις ΜΜΕ στις διαδικασίες για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, κάτι που αντιβαίνει στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο (οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις), αφού θεσπίζει λόγους αποκλεισμού οι οποίοι δεν προβλέπονται από αυτό, καθώς και στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων.

Αντιβαίνει επίσης στο πρωτογενές κοινοτικό δίκαιο (Συνθήκη ΕΚ), καθόσον θεσπίζει μέτρα που εμποδίζουν ή καθιστούν λιγότερο ελκυστική την άσκηση του συνόλου σχεδόν των θεμελιωδών ελευθεριών που αναγνωρίζει η συνθήκη ΕΚ.

Προτεινόμενα για εσάς