Τιτανομαχίες

Στο Palais du Festival της Κρουαζέτ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 18:22
UPD:12/05/2005 17:27

A- A A+

Οι σκηνοθέτες Γκας Βαν Σαντ, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Βιμ Βέντερς, Λαρς Φον Τρίερ και Τζιμ Τζάρμους θα συμμετάσχουν στην επίσημη επιλογή για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, http://www.festival-cannes.fr , που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή μεγάλων ονομάτων στις Κάννες και ήδη βραβευμένων με το Χρυσό Φοίνικα, ενώ πέρυσι την έκπληξη έκανε το πολιτικό ντοκιμαντέρ «Φαρενάιτ 9/11» που απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση στο φεστιβάλ.

Ο Γκας Βαν Σαντ θα συμμετέχει με την ταινία «Last Days», ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με την «A history of violence», o Βιμ Βέντερς με το «Don't come Knockin», ο Λαρς Φον Τρίερ με το «Manderlay» και ο Τζιμ Τζάρμους με το «Broken Flowers», ο Ατόμ Εγκογιάν με το «Where the Truth Lies», ο Μίκαελ Χάνεκε με το «Cachi», ενώ συναντάμαε και την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τόμι Λι Τζόουνς με τίτλο «The Three Burials of Melquiades Estrada».

Συνολικά, 20 ταινίες που εκπροσωπούν 13 χώρες θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ, που θα ανοίξει την αυλαία του με την ταινία «Lemming» του Nτομινίκ Μολ, στην οποία πρωταγωνιστεί η Σαρλότ Ράμπλιγκ, ενώ μετά την τελετή λήξης, στις 22 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία «Chromophobia» της Μάρθας Φάινς με τους Πενέλοπε Κρουζ, Ρέιφ Φέινς και Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Εκτός διαγωνισμού ο Γούντι Αλεν με το «Match Point» με τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον ίδιο στο καστ, ο Τζόρτζ Λούκας με το τελευταίο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων», και ο Μισέλ Πικολί με το «C' est Pas Tout A Fait La Vie Don’t J’avais Reve».

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Eμίρ Κουστουρίτσα.

Υ.Γ. Η Ελλάδα λάμπει δια της απουσίας της από το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο στη γαλλική Ριβιέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή