Ν. Ανδρουλάκης: Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει

«Με τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν το θέμα κυβέρνησης συνεργασίας»
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 13:34
UPD:13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Marc DOSSMANN
A- A A+

Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν το ζήτημα της συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας, σημειώνει σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι η συμμέτοχη σε κυβέρνηση συνεργασίας εξαρτάται από την προγραμματική συνάφεια, τους πολιτικούς συσχετισμούς της δεδομένης στιγμής και την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. «Ο τρόπος που ανοίγει το ζήτημα είναι ένδειξη αδυναμίας και ηττοπάθειας», τονίζει.

Για το θέμα της Κεντροαριστεράς, επισημαίνει ότι θα το επαναφέρουν οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, αλλά και ότι για να πετύχει η προσπάθεια, πρέπει η προσπάθεια να αρχίσει από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα. Σημειώνει ακόμη ότι η αναγκαιότητα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων παραμένει και σύντομα θα προκύψει νέα αφορμή για να προχωρήσει.

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπλανούν εκτεταμένα τους πολίτες, δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το «φλέρτ» του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προβλεπόμενη διαδικασία και όχι κάτι το καινούργιο που γίνεται αποκλειστικά για τον ίδιο, καθώς «συνέβαινε και πιο παλιά με τον τότε πρόεδρο της Κύπρου ο οποίος προερχόταν από το ΑΚΕΛ».

Όσον αφορά το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Apple από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι πρόκειται για ενθαρρυντικό γεγονός, το οποίο ανοίγει τον δρόμο της δίκαιης φορολογικής πολιτικής στην Ε.Ε.

«Αλλαγή πολιτικής θα έχουμε όταν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη», καταλήγει ο ευρωβουλευτής, ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. για τη πολιτική της, καθώς και για μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό όπου, «αντί να θέτει τον κ. Ερντογάν προ των ευθυνών του, τον ενθαρρύνει να εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες για τους δικούς του σκοπούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή