ΣτΕ: Υψηλοί τόνοι για τα ασφαλιστικά των τηλεοπτικών σταθμών

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 21:36
UPD:23:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών, η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Κατά την συνεδρίαση επικράτησε ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε και η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα. Οι δικηγόροι του ΣΚΑΪ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν την Παρασκευή.

Στη διαδικαδία προήδρευε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.

«Ηταν ολοι εναντιον όλων», είπε ο καθηγητής Πανος Λαζαράτος, μετά τη διαδικασία, ο οποίος επισήμανε πως «ακομα και οι υπερθεματιστές διατύπωσαν με την ιδια σφοδρότητα τις νομικές ενστάσεις τους κατα του διαγωνισμού».

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου Γιαννης Μαντζουράνης δήλωσε πως «το μέτωπο εχει διαρραγεί , καθώς δυο σταθμοί παραιτήθηκαν ο ένας από τα δικόγραφα εναντιον του άλλου και εχουν αρραβωνιαστεί και προρεύονται προς γάμο. Ευχόμαστε βιον ανθόσπαρτον».

Ο κ. Μαντζουρανης  προφανώς εννούσε το γεγονός ότι πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ παραιτήθηκε απο το δικόγραφο σε βάρος του ΣΚΑΪ, και στο διάλειμμα της διαδικασίας, έκανε το ίδιο και ο ΣΚΑΙ.

Αλεπαλληλες ερωτησεις έγιναν και κατα τη διάρκεια της συζήτησης αν οι σκοποι οι εταιρικοί του κ.Καλογρίτσα, ειναι αποκλειστικώς και μόνο ραδιοτηλεοπτικό( οπως ζητεί η προκήρυξη) και μάλιστα ηταν επιμονες οι σχετικές ερωτησεις του εισηγητή κ.Μάζου.

Χαρακτηριστικά ερωτήθη για το αν εχει σχέση η παραγωγή CD , που αναφέρεται στους σκοπούς της εταιρείας με τα ραδιοτηλεοπτικά, ενω αντιστοιχη ερωτήση εγινε και για τους "σκοπούς καταδυσης" που αναφέρεται στους σκοπούς της εταιρίας Σαββίδη.

Ακόμα και οι υπερθεματιστές φέρονται  να τόνισαν πως  Καλογρίτσας και Σαββίδης  ουσιαστικά ανεβασαν στα ύψη τα ποσά που δόθηκαν με αποτέλεσμα να ειναι ουσιαστικά -οι υπερθεματιστες- θύματα αθεμιτου ανταγωνισμού.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο προεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκος Σακελλαρίου ζητησε «συγκρατηση απο την πλευρά των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να αφεθεί το δικαστήριονα λαβει απερίσπαστο τις αποφάσεις του».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή