Walt Disney: Υψηλά κέρδη από τους «Απίθανους»

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 08:03
A- A A+

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 30%, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων DVD με το έργο «Οι Απίθανοι» - «The Incredibles», εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας μέσων των ΗΠΑ, Walt Disney Co.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 698 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, έναντι 537 εκατ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 8,9%, φθάνοντας στα 7,83 δισ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 2 Απριλίου.

«Οι πωλήσεις των «Απίθανων», το καλύτερο σε πωλήσεις DVD φέτος, βοήθησαν την Disney να αυξήσει τα κέρδη του τμήματος παραγωγής ταινιών κατά 65%. Τα αποτελέσματα, τα πρώτα από την ανάληψη της θέσης του εκτελεστικού διευθυντή από τον πρόεδρο Roberg Iger, 54 ετών τον Μάρτιο, ο οποίος αντικατέστησε τον Michael Eisner, τονώθηκαν, καθώς περισσότερος κόσμος επισκέφθηκε το θεματικό πάρκο της εταιρείας στη Φλόριντα, καταβάλλοντας υψηλότερες τιμές στα εισιτήρια.

«Οι Απίθανοι ήταν ο κύριος μοχλός ανάπτυξης αυτό το τρίμηνο», ανέφερε ο Vijay Jayant, αναλυτής της Lehman Brothers, στη Ν. Υόρκη, ο οποίος δεν κατέχει μετοχές της Disney και τις κατατάσσει στο «equalweight/neutral».

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν 28 σεντς, φθάνοντας στα 26,67 δολ. στις 4 μ.μ. χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, ενώ νωρίτερα ανεστάλη η διαπραγμάτευσή τους, καθώς η Disney ανακοίνωσε νωρίτερα τα αποτελέσματά της. Οι μετοχές της, το τελευταίο δωδεκάμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 16%.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV