Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν Κούρδους αντάρτες που ενέχονταν σε δολοφονία πολιτικού

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 16:38
UPD:16:42
REUTERS/SERTAC KAYAR

Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διεξήχθη στην αγροτική περιοχή Σεμντινλί, τμήμα της επαρχίας Χακάρι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, στόχευσε τους φερόμενους ως δολοφόνους του Αχμέτ Μπουντάκ, πολιτευτή του ισλαμοσυντηρητικού AKP που δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του την Τετάρτη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν πέντε Κούρδους αντάρτες οι οποίοι φέρονταν ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία, αυτή την εβδομάδα, πολιτευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διεξήχθη στην αγροτική περιοχή Σεμντινλί, τμήμα της επαρχίας Χακάρι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, στόχευσε τους φερόμενους ως δολοφόνους του Αχμέτ Μπουντάκ, πολιτευτή του ισλαμοσυντηρητικού AKP που δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του την Τετάρτη.

Τρεις από τους αντάρτες σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού σε σημείο του Σεμντινλί και οι άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε κοντινή απόσταση, είπαν οι πηγές, χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση.

Η βία στη νοτιοανατολική Τουρκία έχει αυξηθεί αφότου το Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει εδώ και τρεις δεκαετίες αντάρτικο για την κουρδική αυτονομία στην περιοχή, εγκατέλειψε την εκεχειρία το 2015. Χιλιάδες αντάρτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε.

Αργά την Πέμπτη, αντάρτες φερόμενοι ως μέλη του PKK σκότωσαν επτά φύλακες των χωριών, δύο στρατιώτες και έναν πολίτη στην ανατολική επαρχία Άγκρι, βόρεια της Χακάρι, ανέφερε ο στρατός.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκρι ανέφερε ότι οι μαχητές επιτέθηκαν στους φύλακες των χωριών - κάτοικοι που εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος για να προστατεύουν τις κοινότητές τους - με τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς καθώς εκτελούσαν νυχτερινή περιπολία.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από την Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή