ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής αποδεικνύει τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 13:52
UPD:13:58
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και η κυβερνητική εμμονή για τον ασφυκτικό έλεγχο της, αποδεικνύει τον καθεστωτισμό μιας κυβέρνησης πανικόβλητης, σε ηθική και πολιτική κατολίσθηση», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, «η επαναλαμβανόμενη ‘σύμπτωση’, με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης σε χρονικές φάσεις που εξυπηρετούν κυβερνητικές σκοπιμότητες, δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά για υπόγειες διαδρομές μεταξύ κυβέρνησης και κύκλων της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το κόμμα, «δεν αποτελούν ‘συμπτώσεις’ ή τυχαία γεγονότα:

  • Η ‘προθυμία’ με την οποία Δημόσιοι οργανισμοί έσπευσαν -με ζημιά τους- να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.
  • Οι συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις συγκεκριμένου -και μη αρμόδιου Υπουργού- για τον έλεγχο της Διοίκησής της.
  • Η ‘έντονη’ παρουσία ως πελάτη της Τράπεζας, του γνωστού ευνοούμενου εργολάβου και καναλάρχη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσα (με τις εγγυητικές της τελευταίας στιγμής), για τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση έφερε και δια του κ. Σπίρτζη  ειδική τροπολογία το κατακαλόκαιρο στην Βουλή, ώστε να μην έχει ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη».

«Η επιχείρηση δημιουργίας καθεστώτος», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, «ως φαίνεται χρειάζεται και την Τράπεζά του, για να στηρίζει και χρηματοδοτεί τις παρεμβάσεις των «δικών του» ανθρώπων, εις βάρος της ίδιας της Τράπεζας, των μετόχων, των καταθετών της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή