Προβληματισμός και ικανοποίηση από την έρευνα της MRB

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2001 07:19
UPD:07:41
A- A A+

Εντονος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ και έκδηλη ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εξαμηνιαίας δημοσκόπησης «Τάσεις» της εταιρείας MRB, σύμφωνα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 8,9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ για πρώτη φορά ο Κώστας Καραμανλής θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντώνοντας το 39,3% των προτιμήσεων έναντι 37,1% για τον Κώστα Σημίτη.

Η κυβέρνηση σε δυσμενή συγκυρία και το ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμη καμπή, σχολίασε ο Κώστας Λαλιώτης, συμπληρώνοντας πως μπορούν και πρέπει να αλλάξουν πολλά, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τα μηνύματα του λαού.

Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για μας, αλλά υπάρχουν περιθώρια να βρούμε τον δρόμο μας δήλωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αμφιβητείται ο Κώστας Σημίτης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, συνιστάται ψυχραιμία, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, δήλωσε με έμφαση ότι «έχουν γνώση οι φύλακες», ενώ για τα περί ανασχηματισμού είπε ότι ματαιοπονούν όσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό.

«Ηρθε η ώρα της ανοιχτής πολιτικής συζήτησης διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Σημίτης ειδοποίησε τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μην λείψουν από την συνεδρίαση της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι, στην πρόεθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 34,9%, το ΠΑΣΟΚ 26% το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών 8,4%, το ΚΚΕ 5,6%, ο Συνασπισμός 3,4%, και το ΔΗΚΚΙ 1,9%.

Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται με 51,3% έναντι 26,9% του ΠΑΣΟΚ. Πιο δημοφιλής Ελληνας εξακολουθεί να είναι ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος με ποσοστό 77,7% και ακολουθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με 74,8%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με ποσοστό 71,7%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή