Επίδομα 3.300 ευρώ, σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 12:25
A- A A+

Αλγεινές εντυπώσεις, προκαλεί η απόφαση της Βουλής, που προβλέπει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 3.300 ευρώ, σε πρώην βουλευτές, που δεν επανεξελέγησαν και είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους, λόγω ασυμβίβαστου.

Η απόφαση, ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και ελήφθη ομόφωνα στη διάσκεψη των προέδρων και αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕτΚ) στις 28 Απριλίου, Μ. Πέμπτη.

Σύμφωνα με αυτήν, στους πρώην βουλευτές, που δεν έθεσαν υποψηφιότητα ή δεν επανεξελέγησαν, χορηγείται από τη Βουλή των Ελλήνων και για δύο χρόνια, μηνιαίο επίδομα αποκατάστασης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και επιπλέον, παρέχεται σε αυτούς, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εν ενεργεία βουλευτών.

Δηλαδή, οι βουλευτές, που λόγω του ασυμβίβαστου, είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, τυπικά, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μπορούν να λαμβάνουν αυτό το επίδομα μηνιαίως.

Διευκρινίζεται, ότι, όσοι από αυτούς τους βουλευτές, είναι συνταξιούχοι θα αφαιρείται το ποσόν, από τη μηνιαία τους σύνταξη.

Για το θέμα, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σήμερα, η κ. Μπενάκη, ανακοίνωσε, ότι θα προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις σε περίπου μία ώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή