Το Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης» στο Εθνικό Θέατρο

Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 09:10
A- A A+

Στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας - Ρωσίας, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός «εξαγωγής παραστάσεων» από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το 9o Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης», το οποίο περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις και μία έκθεση, φιλοξενείται από το Εθνικό Θέατρο στην Κεντρική Σκηνή και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου  Rex, από σήμερα έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στο Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επίσημες συναντήσεις εκπροσώπων της Αγίας Πετρούπολης και της πλευράς υποδοχής, με απώτερο στόχο τη σταθερή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.  Οι Ευρωπαίοι αποκαλούν το συγκεκριμένο project «Το πρόσωπο της θεατρικής Πετρούπολης», ενώ οι Ρώσοι δημοσιογράφοι «Θεατρικό παράθυρο στην Ευρώπη».

Το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης» (St Petersburg Theatre Season), κάθε χρόνο, παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς παραγωγές της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας. Πρόκειται για παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, οι οποίες διακρίνονται για το είδος και την ποικιλομορφία του ύφους τους.

KUDRYASHOVA YULIYA

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2007, με σκοπό να προωθηθούν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και σημαντικών πόλεων του πλανήτη, που αποτελούν και μεγάλα πολιτιστικά κέντρα. Η ιδέα ήταν ενός σημαντικού ρωσικού θεατρικού σχήματος, των Neva Art, και αμέσως κέρδισε την υποστήριξη της Διοίκησης της Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι και ο κύριος χρηματοδότης του, και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας.

Με τις επιλεγμένες κάθε φορά παραστάσεις του, το Φεστιβάλ  έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στις πόλεις: Πράγα - Τσεχία (2007),  Βερολίνο - Γερμανία (2008), Ελσίνκι - Φινλανδία (2009), Τελ Αβιβ - Ισραήλ (2010), Μιλάνο - Ιταλία (2011), Δρέσδη - Γερμανία (2012), Μασσαλία - Γαλλία (2013), Τιφλίδα - Γεωργία (2014), ενώ, το 2015, φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας στο Βελιγράδι. 

KUDRYASHOVA YULIYA
Πρόγραμμα Φεστιβάλ

20 Σεπτεμβρίου: Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, στις 18:30: «The city. The marriage. Gogo», από το θέατρο Lensovet. Σκηνοθεσία: Yury Butusov. Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (με διάλειμμα).

21 Σεπτεμβρίου: Σκηνή Κοτοπούλη - Θέατρο Rex, στις 18:30: «Brothers», βασισμένο στους «Αδελφούς Καραμάζοφ» του  Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, από το Θέατρο Priyut Komedianta. Σκηνοθεσία: Evgeniya Safonova. Διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά (με δύο διαλείμματα).

22 Σεπτεμβρίου: Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, στις 18:30: «Μάκβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από το Baltic House.  Σκηνοθεσία: Luk Perceval. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).

@VLADIMIR LUPOVSKOY

19 - 22 Σεπτεμβρίου: Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, πριν από την έναρξη των παραστάσεων, 17.30 - 18.30: Διαδραστική έκθεση κουκλών - μαριονεττών του Κρατικού Κουκλοθέατρου Αγίας Πετρούπολης του Ε. Σ. Ντεμμενί, με τίτλο «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες». Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των δημιουργών μαριονεττών μια «Χρυσή Αποθήκη» - κούκλες, τις οποίες, στην Αγία Πετρούπολη, ονομάζουν «μεγάλο θίασο του μικρού θεάτρου». Η επίσκεψη της έκθεσης προϋποθέτει την αλληλεπίδραση μεταξύ των θεατών και των επαγγελματιών κουκλοπαιχτών.

Για τις παραστάσεις και την έκθεση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο - Κτήριο Τσίλλερ: Αγ. Κωνσταντίνου 22 - 24, Ομόνοια, τηλ.: 210 5288100. Θέατρο Rex: Πανεπιστημίου 48 - Αθήνα, τηλ.: 210 3301881 και 210 3305074. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, Β΄ εξώστης: 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς