Αντεγκλήσεις στην Επιτροπή Θεσμών με αιχμή τις τηλεοπτικές άδειες

Την Τρίτη θα εξεταστεί το αίτημα της Ν.Δ. να κληθούν οι υπερθεματιστές
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 11:29
UPD:11:31
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την Τρίτη θα εξεταστεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα της Ν.Δ. να κληθούν οι υπερθεματιστές που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και να παρουσιαστούν τα πόθεν έσχες τους.

Την απόφαση έλαβε η Επιτροπή ύστερα από αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου και τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης κατέθεσε την συμβιβαστική πρόταση το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε ότι για τον έλεγχο του πόθεν έσχες υπάρχουν άλλα όργανα στη Βουλή και ότι μπορεί να κατατεθεί ερώτηση, ενώ το ίδιο θέμα έχει τεθεί και στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Δεν θα ασχολείται η Επιτροπή με τον αφρό της επικαιρότητας. Μην την φορτώνουμε και μην την απαξιώνουμε» είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και πρόσθεσε ότι «ως πρόεδρος της Επιτροπής έχω υποχρέωση να περιφρουρήσω το κύρος της. Θέλετε πριν τελειώσει η 'τσατανειάδα' να ξαναθέσετε την Επιτροπή όμηρο στην επικαιρότητα». «Κάνουμε τηλεοπτικές μάχες και τηλεοπτικά πρωινά», είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου δηλώνοντας ότι «δεν θα ανεχθώ άλλο συνδικαλισμό».

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης κάνοντας λόγο για «διολίσθηση στον αυταρχισμό». «Είστε με τα καλά σας;» είπε κάποια στιγμή απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Επιτροπής. Το αίτημα συνηγόρησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι η Επιτροπή έχει την υποχρέωση ελέγχου των οικονομικών μέσων των καναλαρχών, που είναι ευρύτερο θέμα από το πόθεν έσχες.

«Αφού η κυβέρνηση θέλει τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς, να αποδείξει ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν είναι μόνο τίμια, αλλά και φαίνεται τίμια», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Μεθοδεύονται καταστάσεις στη Δικαιοσύνη που πρέπει κάποιοι να ντρέπονται», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην έκπτωση Ντογιάκου από την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή