Βιέννη: Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 16:32
UPD:16:38
REUTERS/MICHALIS KARAGIANNIS
A- A A+

Στη «μίνι» Σύνοδο ηγετών της Ε.Ε. για το προσφυγικό στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη αναμένεται να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τη σύνοδο συγκαλεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Την ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης, στην οποία, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, προσκεκλημένοι θα είναι, μεταξύ άλλων, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και οι πρωθυπουργοί της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος το μεσημέρι, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Κρίστιαν Κερν, στόχος της Συνόδου είναι «η συζήτηση, μεταξύ άλλων, σχεδίων για την προστασία των συνόρων της Συνθήκης Σένγκεν, με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των άμεσα ενδιαφερόμενων χωρών και με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου».

Όπως τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, μετά τις συνομιλίες του με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσέραρ, στο θέμα αυτό δεν χρειάζονται μόνον λόγια, αλλά απαιτούνται και πράξεις, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «το να δημιουργεί κανείς νέους συνοριακούς φράχτες εντός του χώρου Σένγκεν, αποτελεί μόνον τη δεύτερη καλύτερη λύση».

Κατά την άποψή του, ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή πρέπει να γίνεται καλύτερα, καθώς, όπως επισήμανε, το θέμα αυτό εξαντλεί σιγά-σιγά τα όρια της υπομονής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή