Παράσιτο πήρε το όνομα του Ομπάμα

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 16:24
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Μπορεί να είναι συνηθισμένο οι πολιτικοί να χαρίζουν το όνομά τους σε δρόμους, αεροδρόμια και δημόσια κτήρια, ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είδε το δικό του όνομα να δίνεται σε ένα… νέο είδος παρασίτου.

Πρόκειται για μία προνύμφη που προσβάλλει τις χελώνες στη Μαλαισία και η οποία βαφτίστηκε «Baracktrema obamai».

Ο παρασιτολόγος που την ανακάλυψε, καθηγητής Τόμας Πλατ, εξήγησε ότι αποφάσισε να δώσει αυτό το όνομα στο παράσιτο, όχι για να προσβάλει, αλλά για να τιμήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Έχω δώσει σε πολλά είδη ονόματα ανθρώπων που θαυμάζω, όπως του πεθερού μου, του επιβλέποντα του διδακτορικού μου, διάφορων καλών φίλων, επιστημόνων ή και ερασιτεχνών ζωολόγων», διευκρίνισε ο Πλατ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από το Κολέγιο Σεντ Μέρι στην Ιντιάνα.

Παραδέχτηκε πάντως ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αρνητική άποψη για τα παράσιτα. Όμως, όπως πρόσθεσε, οι επιστήμονες που τα μελετούν τα θεωρούν συναρπαστικά και ανθεκτικά πλάσματα, καθώς πρέπει να ξεπεράσουν απίστευτα εμπόδια για να επιβιώσουν.

Η προνύμφη παρουσιάζεται λεπτομερώς στο τελευταίο τεύχος του εξειδικευμένου περιοδικού «Επιθεώρηση Παρασιτολογίας», το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή