Α. Αλαβάνος: «Οταν γίνεται ένας λάθος, καλό είναι να αναγνωρίζεται»

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 15:15
UPD:16:28
A- A A+

Το αίτημα του Συνασπισμού για ανάκληση της απόφασης σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος στους τέως βουλευτές, επανέλαβε και προφορικά κατά την ομιλία του στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

Απαντώντας στην παρατήρηση της προέδρου της Βουλής ότι η σχετική απόφαση έχει ληφθεί ομοφώνως από όλα τα κόμματα, ο κ. Αλαβάνος απάντησε : «Δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν μας λείπει η τόλμη, και όταν γίνεται ένας λάθος, καλό είναι να αναγνωρίζεται».

Όσον αφορά την παρέμβασή του στη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά και για ελλιπή ενημέρωση από την κυβέρνηση. «Έχουμε νέα κρίση στα Ίμια, τις προτάσεις Νίμιτς για το όνομα της ΠΓΔΜ και δεν συνέρχεται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επέδωσε στα κόμματα την πλήρη επιστολή Νίμιτς.

Ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική και έναντι του κ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι τον ανησυχεί η τοποθέτησή του ότι δεν είναι υπαρκτό το δίλημμα απέναντι σε ένα φιλοαμερικανικό ή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. «Υπάρχει δίλημμα και είναι ανάμεσα σε μια τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ και σε μια Ευρώπη ειρήνης, διπλωματίας και ανάπτυξης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή