Super League: Άρεσε η ΑΕΚ, 4-1 την Ξάνθη

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 17:51
UPD:17:55
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Πρεμιέρα με το… δεξί έκανε και η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο νίκησε την Ξάνθη με 4-1 στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε επιθετικές αρετές και άρεσε σε γενικές γραμμές απέναντι στους Ακρίτες, που εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου, εμφάνισε όμως προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία της.

Το πιο συναρπαστικό διάστημα της συνάντησης ήταν αναμφίβολα το πρώτο τέταρτο, το οποίο υπήρξε καταιγιστικό μιας και όλες οι τελικές προσπάθειες των ομάδων μετουσιώθηκαν σε γκολ! 

Την αρχή έκανε ο Αλμέιδα, που χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να «ανοίξει λογαριασμό» στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς στη σέντρα του Πατίτο στο δεύτερο δοκάρι ο Λισγάρας άφησε αδικαιολόγητα να περάσει η μπάλα και ο Πορτογάλος με προβολή άνοιξε το σκορ.

Στο 10΄ νέα σέντρα ακριβείας του Πατίτο βρήκε τον Μάνταλο αυτή τη φορά και ο διεθνής μέσος διπλασίασε με κεφαλιά, για να μειώσει η Ξάνθη δύο λεπτά αργότερα με διπλή προσπάθεια του Χαμζά

Στο 16΄ ο Αλμέιδα «χτύπησε» ξανά, όταν κερδίζοντας την μπάλα στο κέντρο προχώρησε και με ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Το θέαμα εξακολούθησε να είναι πολύ ευχάριστο για τους θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο, κι ας μην υπήρχε η παραγωγικότητα του πρώτου. Στο 54΄ η ΑΕΚ πλησίασε σε ένα τέταρτο γκολ αλλά η κεφαλιά του Μάνταλου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, στο 59΄ ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε εξαιρετικά το αριστερό σουτ του Τσιγκρίνσκι.

Στο 62΄ ο Ανέστης έκανε το ίδιο στην κοντινή κεφαλιά του Καρασαλίδη και στο 67΄ ο Σιμόες αστόχησε από εξαιρετική θέση, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ντίντακ στο 74΄ με κοντινό σουτ, ύστερα από φάση διαρκείας, για να «σημαδέψει» το δοκάρι του Ανέστη στο 89΄ ο Νιέτο, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να έχει βρει την μπάλα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις