Το Κιργιστάν έκλεισε τα σύνορά του με το Ουζμπεκιστάν

Ενισχύει τα σύνορά του το Ταντζικιστάν
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 18:09
UPD:18:25
A- A A+

Το Κιργιστάν έκλεισε σήμερα τα σύνορά του με το Ουζμπεκιστάν και το Ταντζικιστάν προχώρησε στην ενίσχυση των συνόρων του, μετά τη βίαιη εξέγερση στο νότιο τμήμα του Ουζμπεκιστάν.

Από το πρωί της Παρασκευής, η είσοδος στο έδαφος του Κιργιστάν από το Ουζμπεκιστάν έχει απαγορευθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια στα νότια σύνορα του Κιργιστάν έχει ενισχυθεί.

Στο Ταντζικιστάν εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων γνωστοποίησε πως στα βόρεια της χώρας στη μεθόριο με την κοιλάδα της Φεργκάνα όπου βρίσκεται η πόλη Αντιζάν (νότιο Ουζμπεκιστάν), στην οποία έχουν σημειωθεί τα σοβαρότερα επεισόδια, έχουν τοποθετηθεί πρόσθετα σημεία ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί «η είσοδος εξτρεμιστών ή εγκληματιών από τη γειτονική χώρα.

Όπως επίσης διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, «το Ταντζικιστάν δεν θα κλείσει τα σύνορά του με το Ουζμπεκιστάν παρά μόνο αν η κατάσταση γίνει εξαιρετικά ασταθής κοντά στα σύνορα».

Την ίδια ώρα στην Αντιζάν, το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διασπάσει τον αστυομικό κλοιό χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους αστυνομικούς που κρατούνται όμηροι από το πρωί. Νωρίτερα, ουζμπέκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν αρκετοί από τους διαδηλωτές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή