Στίβος: Κορυφαία της Ευρώπης για τον Αύγουστο η Στεφανίδη

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 23:29
UPD:23:33
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Αύριο η Στεφανίδη θα κλείσει στις Βρυξέλλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ονειρεμένη για εκείνη σεζόν, λαμβάνοντας μέρος στον τελικό του Diamond League, για να επισφραγίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το μήνα Αύγουστο αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, μέσω της δημοσκόπησης που διενεργεί η EEA στην ιστοσελίδας της και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό βέβαια έπαιξε και η ανάδειξη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας σε «χρυσή» Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 
 
Για το σύνολο των επιτυχιών της εντός του έτους θα τιμηθεί την προσεχή Τρίτη και από τον σύλλογό της, τον ΑΟ Φιλοθέης, στο γυμναστήριο όπου έκανε τα πρώτα της άλματα στο άλμα επί κοντώ, ενώ μαζί της θα τιμηθεί και ο σύζυγος - προπονητής της, Μιτς Κρίερ

Αύριο η Στεφανίδη θα κλείσει στις Βρυξέλλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ονειρεμένη για εκείνη σεζόν, λαμβάνοντας μέρος στον τελικό του Diamond League, για να επισφραγίσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Η Ελληνίδα έχει 50 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Γιαρισλέι Σίλβα η οποία θα ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτιά της, αν ήταν παρούσα. Η Κουβανή δεν θα είναι όμως κι έτσι η Στεφανίδη αρκεί να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο για να κατακτήσει το βαρύτιμο διαμάντι.

Εκτός από το χρυσό στη Βραζιλία, η πρωταθλήτρια ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ και κατάκτησε τέσσερις νίκες σε αγώνες της σειράς Diamond League.

Επίσης, κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της τόσο στον κλειστό στίβο, με το άλμα στα 4,90 μ. που τη φέρνει στην τέταρτη θέση όλων των εποχών παγκοσμίως, αλλά και στον ανοιχτό με το άλμα στα 4,86 μέτρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις