«Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος»

O ρόλος των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 11:39
UPD:11:43

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Ελίνα Μακρή, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του Oikomedia, και Tabea Grzeszyk, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του Hostwriter.

A- A A+

Ο ρόλος των ΜΜΕ και οι συγκρούσεις μέσω του Τύπου κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη τίθενται επί τάπητος σε εκδήλωση των ηλεκτρονικών επαγγελματικών δικτύων δημοσιογράφων Oikomedia και Hostwriter.

Η εκδήλωση διεξάγεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Impact Hub (Καραϊσκάκη 28) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα με πρωτοβουλία της εφημερίδας New York Times και με τη συνεργασία του Ταμείου του ΟΗΕ για τη Δημοκρατία (UNDEF) και του Δήμου Αθηναίων.

«Με αφορμή τα κατηγορηματικά και άλλοτε επιθετικά ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν στερεότυπα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και πιο πρόσφατα, όπου το 80% του κοινού του έντυπου τύπου στη Βρετανία, ήταν σε εφημερίδες υπέρ του Brexit, οι οποίες ελάχιστα εξήγησαν τις συνέπειες οποιασδήποτε απόφασης στους πολίτες, καλούμε τους πολίτες σε μία συζήτηση με εκπροσώπους του Τύπου από διάφορες χώρες», αναφέρουν οι διοργανωτές, εγείροντας το ερώτημα «Παρατηρητές ή παίκτες στην πολιτική;».

Στην εκδήλωση, που στοχεύει να εξετάσει τη συνεισφορά των ΜΜΕ στον διάλογο μεταξύ λαών, θα μιλήσουν οι Serge Schmeman, δημοσιογράφος, μέλος της κεντρικής σύνταξης στους New York Time, Mathias Müller von Blumencron, αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής έκδοσης της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Simon Wilson, ανταποκριτής του BBC News στις Βρυξέλλες, Brigitte Alfter, διευθύντρια του Journalismfund.eu και Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Ελίνα Μακρή, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του Oikomedia, και Tabea Grzeszyk, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του Hostwriter.

«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ξεκινήσει από την Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση ως προς το τι ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης θέλουν ή / και χρειάζονται οι πολίτες της Ευρώπης . Σήμερα, ολοένα και πιο πολλές ιστορίες ξεπερνούν τα σύνορα μίας χώρας. Επιλογές και αποφάσεις που παίρνονται σε μία χώρα, έχουν σοβαρές συνέπειες σε περισσότερες. Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως κοινωνικοί θεματοφύλακες και επηρεαστές της κοινής γνώμης. Είναι επομένως, επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση και εμβάθυνση της κατανόησης μεταξύ των λαών μέσα από τη δημοσιογραφική δουλειά και όχι η απλή αναπαραγωγή προκαταλήψεων ή παρανοήσεων», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του προγράμματος Tandem Europe, μία πρωτοβουλία του European Cultural Foundation (Άμστερνταμ), του MitOst e.V. (Βερολίνο) σε συνεργασία με το Fondazione Cariplo (Μιλάνο). Το πρόγραμμα υποστηρίζεται οικονομικά από τα Ιδρύματα Robert Bosch (Στουτγκάρδη) και Σταύρος Νιάρχος (Αθήνα).

Απαραίτητη εγγραφή: http://go.scify.gr/bguTicket

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή