Εκπομπή στο αγγλόφωνο ρωσικό RT για τον Φάρατζ;

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 18:13
UPD:18:29
REUTERS/NEIL HALL

Το RT έχει υποστεί 15 φορές κυρώσεις από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ofcom, για παραβίαση των κανόνων αντικειμενικότητας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την παρουσίαση εκπομπής στο αγγλόφωνο, κρατικό ρωσικό δίκτυο RT (Russia Today), φέρεται να πρότεινε η διοίκηση του καναλιού στον πρώην αρχηγό του δεξιού, αντιευρωπαϊκού και αντιμεταναστευτικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, ηγετική μορφή της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Το RT ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο και επικρίνεται πολλές φορές από δυτικά μέσα ως «προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος Πούτιν».

Στο πλαίσιο αναμόρφωσης και εμπλουτισμού του προγράμματός του, το δίκτυο φέρεται να έχει προτείνει και σε άλλες γνωστές προσωπικότητες του συντηρητικού χώρου των αγγλόφωνων χωρών, όπως η παρουσιάστρια της αγγλικής τηλεόρασης Κέιτι Χόπκινς, να αναλάβουν εκπομπές στο πρόγραμμά του.

Ο κ. Φάρατζ δήλωσε στον βρετανικό Telegraph ότι δεν έχει συμφωνήσει με το RT για την παρουσιάση κάποιας εκπομπής. «Ναι, έχω εμφανιστεί αρκετές φορές στο RT. Έχουν το κοινό τους. Πιθανόν να έχουν τη δική τους πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν μπορείς να τους αγνοείς».

Το RT έχει υποστεί 15 φορές κυρώσεις από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ofcom, για παραβίαση των κανόνων αντικειμενικότητας.

Τον Ιούλιο, το κανάλι είχε καταδικαστεί γιατί, σε περίοδο μεγάλης έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, είχε κάνει λόγο για «γενοκτονικό πόλεμο της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους».

Το 2013, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι «το κανάλι χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, οπότε είναι λογικό να αντανακλά την επίσημη ρωσική κυβερνητική άποψη για τα γεγονότα στη Ρωσία και στον κόσμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή