Ν. Παππάς: Πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 12:34
UPD:14:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

A- A A+

Πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους νέους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί» και σημείωσε ότι ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι «εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών».

«Έρχονται οι Φαρισαίοι και υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, o ANT-1 ή το Star» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στις θεματικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τοποθέτησε τη συζήτηση στο «πολύ απώτερο μέλλον», λέγοντας: «Αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο».

Για τον έλεγχο του πόθεν έσχες

Ερωτηθείς σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες και το κατά πόσον αυτός πρέπει να επεκταθεί και πέραν της πρώτης δόσης, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έλεγχος να αφορά στο σύνολο του ποσού που προσέφερε ο κάθε υπερθεματιστής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «κατ’ αρχήν πρέπει ο κάθε υπερθεματιστής να βεβαιώσει ότι έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να καταβάλει τη δόση που προβλέπεται σε 15 μέρες. Όσο για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του συνολικού ποσού, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή