Τουρκία: Οι Κούρδοι της Συρίας συνεχίζουν να μην αποσύρονται δυτικά του Ευφράτη

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 19:10
UPD:19:13
REUTERS/UMIT BEKTAS

Στόχος της Τουρκίας είναι οι YPG να μην καταφέρουν να ενοποιήσουν τις τρεις ζώνες τις οποίες ελέγχουν στη βόρεια Συρία, δημιουργώντας ντε φάκτο μια αυτόνομη κουρδική οντότητα στα νότια σύνορά της (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία συνεχίζουν να μην αποσύρονται δυτικά του Ευφράτη, όπως απαιτεί η Τουρκία και τους έχουν συμβουλεύσει οι ΗΠΑ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

Οι YPG, ένοπλος βραχίονας του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), θεωρούνται από την Τουρκία οργάνωση - βιτρίνα του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), που πολεμά ενάντια στο τουρκικό κράτος εδώ και δεκαετίες.

Στόχος της Τουρκίας είναι οι YPG να μην καταφέρουν να ενοποιήσουν τις τρεις ζώνες τις οποίες ελέγχουν στη βόρεια Συρία, δημιουργώντας ντε φάκτο μια αυτόνομη κουρδική οντότητα στα νότια σύνορά της.

Αντίθετα με την Τουρκία, ΗΠΑ και Ρωσία στηρίζουν τις YPG, οι μεν ΗΠΑ γιατί τις θεωρούν τον καλύτερο σύμμαχό τους στο έδαφος στις μάχες με το Ισλαμικό Κράτος, η δε Ρωσία επειδή οι YPG δεν συγκρούονται ιδιαίτερα με το φιλικό προς τη Μόσχα καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή