Αποχώρηση Άσαντ έξι μήνες μετά την έναρξη συνομιλιών η «κόκκινη γραμμή» της συριακής αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 12:21
UPD:12:27
REUTERS/SANA

Η αποχώρηση του κ. Άσαντ (φωτ. αρχείου)βρίσκει προς τον παρόν αντίθετο το Ιράν, ενώ και η Ρωσία την απορρίπτει, όχι όμως με την ίδια ένταση.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει από το ύπατο αξίωμα της χώρας του έξι μήνες μετά την έναρξη των συνομιλιών για την πολιτική μετάβαση στη χώρα, τόνισε ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (ΑΕΔ) της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ.

Η ΑΕΔ συνενώνει τους εκπροσώπους του Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, καθώς και των βασικότερων κοσμικών και μετριοπαθών ισλαμικών οργανώσεων του συριακού αντάρτικού.

Η αποχώρηση του κ. Άσαντ βρίσκει προς τον παρόν αντίθετο το Ιράν, ενώ και η Ρωσία την απορρίπτει, όχι όμως με την ίδια ένταση.

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης στηρίζεται κυρίως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, ενώ έχει αναγνωριστεί και από πολλές δυτικές χώρες ως «μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού».

«Η 18μηνη μεταβατική περίοδος προς τις εκλογές θα αρχίσει με την αποχώρηση του Άσαντ και της κλίκας του, καθώς φυσικά και όσων έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του συριακού λαού», τόνισε ο Ριάντ Χιτζάμπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή