Το γραφείο Τύπου της Βουλής για την προβολή της ταινίας του Π.Γκρίναγουεη

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 14:52
UPD:14:54
A- A A+

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της προβολής στο κανάλι της Βουλής κινηματογραφικής ταινίας με ερωτικές σκηνές, το γραφείο Τύπου της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα του διεθνώς γνωστού καλλιτέχνη Πήτερ Γκρήναγουεη για τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής έργων του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/10/1041658.htm , η «Βουλή-Τηλεόραση» προέβαλε την περασμένη Κυριακή, 15 Μαΐου, στις 22.30΄, την όπερα «Ρόζα ή ο θάνατος ενός συνθέτη» σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία αυτού (η μουσική είναι του Δανού συνθέτη Λούις ¶ντριεσεν).

Το έργο, το οποίο προβλήθηκε με τη σήμανση "κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών", έχει βραβευθεί με το Βραβείο Nombre d’Or στο International Widescreen Festival και θέμα του έχει το θάνατο του βραζιλιάνου μουσικού συνθέτη Juan Manuel de Rosa. Είναι ένα έργο τέχνης με φόρμα τολμηρή και πρωτοποριακή.

Ο Πήτερ Γκρήναγουεη είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας. Η ζωγραφική του έχει εκτεθεί στο Λούβρο. Ως σκηνοθέτης έχει κερδίσει διακρίσεις στα Φεστιβάλ Κανών, Βενετίας, Σικάγου, Ρότερνταμ, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Τόκυο και Σάο Πάολο. Στο Φεστιβάλ των Κανών του 1988 έλαβε Ειδικό Βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο».

Προτεινόμενα για εσάς