Δημοκρατική Συμπαράταξη: Απέσυραν εν μία νυκτί την τροπολογία-ρουσφέτι που οδηγούσε σε κλείσιμο τα ψιλικατζίδικα

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 13:32
UPD:13:33
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αιχμή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση τσιγάρων, η οποία -όπως έγινε γνωστό νωρίτερα - αποσύρθηκε.

Το κόμμα επισημαίνει ότι η επίμαχη τροπολογία αποσύρθηκε «εν μία νυκτί» μετά από «την έντονη διαμαρτυρία και τις αιχμές προς την κυβερνητική πλειοψηφία που προήλθαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η τροπολογία, «οδηγούσε στο κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα» ενώ έδινε το δικαίωμα να πωλούνται τσιγάρα στις υπεραγορές τροφίμων – super market.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη νομιμότητα, ας προχωρήσει ξανά στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προστατεύοντας όσους δεν πρέπει ή δεν θέλουν να εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Ας φροντίσει να ενισχύσει με κάθε διαθέσιμο μέσο την αντικαπνιστική καμπάνια σε σχολεία και χώρους ψυχαγωγίας των νέων», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταλήγει: «Τώρα φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με πάθος τα μονοπώλια και τις υπεραγορές τροφίμων – super market».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή