Παρέμβαση της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού για τα ελληνόφωνα σχολεία στη Βαυαρία

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 15:48
A- A A+

Την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μην κλείσουν τα τρία δίγλωσσα ημερήσια σχολεία που λειτουργούν στην Βαυαρία, θα ζητήσουν οι βουλευτές της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι, συνάντηση του προεδρείου της Διακομματικής Επιτροπής με τον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Επιτροπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης, τα τρία δίγλωσσα γερμανικά σχολεία που λειτουργούν στις περιοχές Αουξμπουργκ, Φίρτ και Σβάουνφουρτ στη Βαυαρία και στα οποία φοιτούν περίπου 350 ελληνόπουλα, κινδυνεύουν να κλείσουν μετά την απόφαση των βαυαρικών αρχών να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των δασκάλων και καθηγητών τους.

Οπως κατήγγειλε κ. Νιώτης, στόχος της βαυαρικής κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα πρότυπα αυτά σχολεία, στα οποία η γερμανική και η ελληνική γλώσσα διδάσκονται ισότιμα, αφού -όπως είπε- αρνήθηκε την πρόταση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας για πλήρη κάλυψη των εξόδων λειτουργίας τους και την στελέχωση τους από έλληνες δασκάλους και καθηγητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή