Διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 11:03
UPD:13:05
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμο.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκονται η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ τα επόμενα βήματα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη, με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Ο κ. Τσίπρας έχει εξάλλου ανακοινώσει ότι το τίμημα από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, θα κατευθυνθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ προς τις ευπαθείς ομάθες. Η εξειδίκευση αυτής της εξαγγελίας αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ και η προετοιμασία της γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει εξάλλου όλα όσα έγιναν και για τα οποία είχε δεσμευτεί και το 2014 και το 2015, ιδίως εκείνα που προχώρησαν -παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες- για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Αθήνα υποδέχεται εξάλλου την Παρασκευή τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών για όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή