ΠΑΣΟΚ: Υπό κατάρρευση το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων

Και ο κατασκευαστικός κλάδος
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 18:19
A- A A+

Το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση, εξαιτίας της ανεπάρκειας, της ανικανότητας και της εμπαθούς πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα αυτόν. Ο κατασκευαστικός κλάδος, ένας απ’ τους πιο δυναμικούς της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκεται και αυτός υπό κατάρρευση.

Τα παραπάνω δήλωσε ο συντονιστής του τομέα Εθνικής Οικονομίας της Κ.Ο, του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κ.Ο. του Κινήματος υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Φλωρίδης, «είναι ότι έχουμε 65 χιλιάδες νέους ανέργους μόνο από τον κατασκευαστικό τομέα, και βεβαίως, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα, το πιο δυσμενές αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ότι μειώνεται η ανάπτυξη και κυρίως η περιφερειακή ανάπτυξη».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστια ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές, όπως επίσης, θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το εάν κοπεί, τελικώς, έστω και ένα ευρώ απ’ το Γ’ ΚΠΣ. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται μέχρι αυτή τη στιγμή ανίκανη να αντεπεξέλθει στην ανάγκη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ένα θέμα επουσιώδες, όπως αυτό του Γ’ ΚΠΣ, που το παρέλαβε λυμένο, το οποίο με τη συμπεριφορά της το μετέτρεψε σε σημαντικό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα να χάσει πολύτιμους πόρους», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Φλωρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή