Κίνα: Έκλεισε δύο εβδομάδες μετά τα εγκαίνιά της η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 15:15
UPD:15:16
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK
A- A A+

Μόλις δύο εβδομάδες μετά από τα εγκαίνιά της, στις 20 Αυγούστου, η μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, στα όρη του Ζανγκτζιατζιέ στην Κίνα, έκλεισε για το κοινό την Παρασκευή, για εργασίες συντήρησης.

Αν και δεν παρατηρήθηκαν ζημιές ή φθορές στην επιβλητική γυάλινη γέφυρα, οι ιθύνοντες του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ, στην επαρχία Χουνάν, έκριναν σκόπιμη τη διακοπή της λειτουργίας της, κάνοντας λόγο για αναβάθμιση των υποδομών του πάρκου.

Κατά τις 13 ημέρες λειτουργίας της, τη γέφυρα διέσχιζαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι καθημερινά, παρ’ όλο που ο σχεδιασμός της προέβλεπε αρχικά την υποδοχή έως 8.000 ατόμων ημερησίως, σύμφωνα με το CNN.

EPA/SHAO YING

Το διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στις υποδομές και τους χώρους στάθμευσης του πάρκου, το οποίο είδε τους επισκέπτες του να πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως, δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινιστεί για πόσο καιρό θα παραμείνει κλειστή η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες γυαλιού.

Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα ενώνει δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.

Οι τουρίστες έπρεπε να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, το οποίο τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της γέφυρας κόστιζε 138 γιουάν (18 ευρώ).

REUTERS/CHINA DAILY

Οι κατασκευαστές της, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες ζημιές, είχαν καλέσει τους επισκέπτες να μην χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές και μπαστούνια για «σέλφι», ενώ παρακάλεσαν τις γυναίκες να αποφεύγουν τις γόβες «στιλέτο».

Την ιδέα για την κατασκευή της γέφυρας είχε ο ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει πολλά οικοδομήματα στην Κίνα.

Μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ αποτέλεσε έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην ταινία Avatar.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή